با شکستگی باکسر آشنا شوید

نویسنده: بدون دیدگاه اشتراک:
با شکستگی باکسر آشنا شوید

بازدیدها: 6931

بررسی اجمالی :

در کف دست انسان تعداد پنج استخوان وجود دارد که به آنها استخوان های متاکارپ می گویند. این استخوان ها به شکل مدادهای کوتاهی هستند. قسمتی از این استخوان ها که با انگشت مفصل می شود، برجسته و گرد شده است. به این قسمت سر استخوان متاکارپ می گویند. وسط استخوان متاکارپ را تنه آن می نامند و بین سر و تنه را گردن استخوان متاکارپ نامگذاری کرده اند.

با شکستگی باکسر آشنا شوید
با شکستگی باکسر آشنا شوید

به شکستگی گردن استخوان متاکارپ، شکستگی بوکسورها Boxer’s fracture هم گفته می شود. علت این نامگذاری مکانیسم ایجاد این شکستگی است. شایعترین علت ایجاد شکستگی گردن متاکارپ مشت زدن به جسم سخت است. البته این شکستگی در بوکسورهای واقعی کمتر دیده شده و بیشتر در درگیری های خیابانی مشاهده می گردد.

اگرچه این شکستگی می تواند در گردن هر کدام از استخوان های متاکارپ کف دست ایجاد شود شایعترین محل بروز آن استخوان متاکارپ پنجم دست است یعنی همان متاکارپی که در امتداد انگشت کوچک دست قرار دارد. شایان ذکر است که گاهی اوقات این شکستگی در چهارمین استخوان متاکارپ نیز اتفاق می افتد.

با شکستگی باکسر آشنا شوید
با شکستگی باکسر آشنا شوید

این شکستگی حدود یک پنجم شکستگی های دست را شامل شده و بروز آن در مردان شایع تر از زنان می باشد. از طرفی می توان گفت که پیش آگهی درمان این شکستگی بد نیست و معوملا خوب است. هر چند با این حال، ناحیه گردن استخوان تا حدودی تغییر شکل یافته است.

 

علائم :

  • درد
  • تندرنس ( حساس به لمس )
  • تورم
  • رنگ پریدگی در ناحیه صدمه دیده
  • کبودی در ناحیه صدمه دیده
  • وجود تاول در ناحیه صدمه دیده
  • وجود زخم و پارگی در ناحیه صدمه دیده
  • تغییر شکل و فرم ناحیه صدمه دیده
  • کاهش دامنه حرکت در مفصل
  • بروز درد از خفیف تا شدید هنگام حرکت مفصل

توجه : در هنگام مشت کردن انگشتان چهار برجستگی گرد در محل اتصال استخوان های متاکارپ و انگشتان دست دیده می شود که به آنها Knuckle می گویند. در شکستگی های گردن متاکارپ که با جابجایی همراه هستند این برجستگی محو شده و به واضحی قبل دیده نمی شود.

با شکستگی باکسر آشنا شوید
با شکستگی باکسر آشنا شوید

تشخیص :

تشخیص به طور کلی بر اساس علائم و با گرفتن عکس با اشعه ایکس تایید می شود. لزوم استفاده از سی تی اسکن در موارد نادر ممکن است نیاز باشد.

درمان :

جهت کاهش تورم و درد می توان از کیسه ی حاوی خرده های یخ در محل شکستگی استفاده کرد. این کار موجب کاهش تورم در محل شکستگی می شود. لازم است بدانید که گذاشتن یخ بر روی ناحیه صدمه دیده نباید به صورت پیوسته بوده و باید مدتی را نیز جهت نگذاشتن یخ بر روی ناحیه صدمه دیده در نظر بگیرید زیرا موجب کاهش خونرسانی به بافت خواهد شد. بالا نگه داشتن اندام مبتلا هم میتواند به کاهش تورم کمک کند.

با شکستگی باکسر آشنا شوید
با شکستگی باکسر آشنا شوید

درمان این شکستگی در غالب موارد با استفاده از آتل صورت می گیرد. در صورت جابجا بودن قطعات شکسته شده ابتدا پزشک اقدام به جااندازی شکستگی کرده و سپس از نوع خاصی از آتل گچی برای بی حرکت کردن قطعات شکستگی استفاده می کند.

بندرت ممکن است نیاز به انجام عمل جراحی این شکستگی وجود داشته باشد. در صورت نیاز به جراحی پس از جااندازی بسته یا باز قطعات شکسته شده، توسط پین یا پلاک به یکدیگر متصل می گردند.

با شکستگی باکسر آشنا شوید
با شکستگی باکسر آشنا شوید

در این نوع شکستگی پزشک معالج ممکن است که کمی جابجایی را قبول کند و اقدام به درمان جراحی ننماید زیرا جابجایی تا حدود ۳۰ درجه در قدرت و کارایی عضو چندان تاثیری نخواهد گذاشت.

با شکستگی باکسر آشنا شوید
با شکستگی باکسر آشنا شوید

اقدامات لازم بعد از درمان :

در صورتی که از آتل برای درمان این شکستگی استفاده شده باشد بیمار باید دست خود را تا چند روز بطور متناوب به گردن آویزان کرده و آن را بالاتر از سطح قلب خود نگه دارد. این اقدام برای پیشگیری از افزایش تورم امری ضروری است. در صورت ایجاد تورم و یا افزایش درد در محل شکستگی بیمار باید مجددا به پزشک خود مراجعه کند.

با شکستگی باکسر آشنا شوید
با شکستگی باکسر آشنا شوید

طول مدت درمان :

معوملا بیمار باید پس از پایان هفته اول به پزشک خود مراجعه نماید. دلیل آن بررسی وضعیت شکستگی و جابجایی احتمالی آن است. در صورتیکه شکستگی جابجایی پیدا نکرده باشد درمان با آتل ادامه یافته و دست بیمار پس از حدود چهار هفته از آتل خارج خواهد شد. پس از آن بیمار باید تا چند هفته فیزیوتراپی با تجویز پزشک و زیر نظر او انجام دهد.

  مطلب بعدی

با سوآن نک دفورمیتی آشنا شوید

شما را به مطالعه سایر مقالات دعوت میکنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + سه =

30 − = 22